Grød
rikkekejseren1362684989474
Ja det er med den på nu. Igen.
Forleden købte jeg en ny kogebog der indeholder en masse lækre og inspirerende opskrifter på grød. Jaaa jeg ved godt, at det er babymad til voksne, men det smager dæl dulme lækkert.
Efter jeg købte den gik jeg straks hjem og kokkererede min første grød på byggryn. Uha det lyder farligt ikke? Men det er det slet ikke. Byggryn kan man købe i de fleste forretninger til 17 kr. og der er masser i sådan en pakke. Og så smager det godt, ej at forglemme.
Forleden morgen lavede jeg øllebrød uden “ølle” og det er en af mine favoritter. Sødt med sødt på! Bedre bliver det bare ikke. I får selvfølgelig lige opskrifterne.
Øllebrød
Ingredienser:
- 200 g. rugbrød (gerne rester)
- ½ flaske hvidtøl eller vand
- 1 knivspids kanel eller halv kanelstang
- 1 knsp. revet citronskal
- ½-1 dl sukker
Opskrift:
- Smuldrer rugbrød i en skål/gryde, kom øl/vand i og lad stå natten over
- Kom de resterende ingredienser i og kog langsomt op i 10-15 min
- Rør jævnligt igennem, så den ikke brænder på
- Tilsæt vand, hvis øllebrøden bliver for tyk
- Man kan evt. stavblende grøden, så man ikke bryder sig om kernerne
- Serveres med lidt mælk eller flødeskum til
Byggryngrød
Ingredienser:
- 1 dl byggryn
- 1½ vand
- lidt salt
- rosiner
- banan
- 1 knsp. kanel
- evt. andre frø eller bær
Opskrift:
- Hæl vand og byggryn i en gryde og kog op.
- Tilsæt alt og kanel
- Hæld op i en skål og pynt med frugt, bær og evt. frø
Ingen kommentarer endnu