Om at vende tilbage

Rødbedehelvede

1395438_10151693486457001_863762989_n

Ja der er gået lidt rødbede i den for tiden. Den dér følelse af at have mødt en fyr man har fået en ordentlig omgang crush på og ikke rigtigt kan få armene ned over. Den følelse har jeg for rødbeder, for jeg er mildest talt pjattet med det.

Min mor og jeg havde fødselsdag forleden dag. JA det er sandt. JA det er ret pudsigt. NEJ jeg synes ikke det er sur røv, at dele “min dag” med andre. Slet ikke min mor. Nåmen i den anledning skulle vi have gæster på besøg og jeg skulle stå for maden. Derfor! Derfor tænkte jeg at det kunne være en pisse god idé med en chokoladekage a lá Agnes Cupcakes’ ‘Red velvet’ – altså med revet rødbede i. Og det var det også. Den var super god og snasket, især med en god klat vanille is til.

Jeg gik lidt gok-amok i rødbede og det udartede sig til et sandt rødbedehelvede med saft på tøj, gulv og køkkenskabe. For en ckoko-rødbedekage kunne simpelthen ikke gøre det. Jeg måtte derfor bage rødbedeboller, også så jeg havde en god undskyldning for, at spise tandsmør. Og hold nu OP hvor var de bare gode! De var svampede, lækre og smagte dejligt. I får lige opskriften på kagen i dag – og så kommer bollerne én af dagene, skal nemlig ind og se ‘vild med dans’. Hvem sagde gammel?

Chokolade/rødbede kage (red velvet)

  • 2 æg
  • 150g sukker
  • 100g revet rødbeder
  • 75g smeltet smør
  • 50g hvedemel
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakao
  • 100g grofthakket, mørk chokolade
  1. Pisk æg og sukker sammen
  2. Bland mel, vanillesukker, bagepulver og kakao, og si det i æggesnapsen
  3. Hæld rødbede og chokolade i og rør rundt
  4. smelt smøret og kom det i massen.
  5. Kom kagen i en form med bagepapir og bag den i 35-40min. på 170 grader
  6. Server med vanilleis eller creme fraiche 18%

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at vende tilbage