Opskrifter for alle pengene!
Nu får I lige opskrifterne på al den lækre mad, der blev kokkereret i lørdags.
Til hovedret lavede jeg en pastaret, som jeg har lært af min far. Den er ret nem at lave og så tager den ingen tid. Til pastaretten havde jeg også sørget for lidt grønt. Det blev til en Jamie Oliver-salat, som skal laves lige inden den spises og den er også bare -vi-klasker-det-hele-sammen-i-en-skål-nem.
Som vin til maden havde jeg lavet to kander spanske sommervin – eller tinto de verano. Det er en slags børne-sangría uden spiritus ud over rødvin. Den er god til hvis man vil lære, at drikke rødvin eller/og sangría. Sydspaniere drikker den hele tiden – også til deres frokost og er absolut min favorit drik!
Pasta á la Keld
Ingredienser:
- 1 pakke båndpasta
- 2 dåser hakket tomat
- ½ fløde
- 1 pakke kylling/tern
- 1 pakke bacon i tern
- Olie til stegning
- 1 spsk paprika
- 1 spsk oregano
Opskrift:
- Steg bacon og kylling i en dyb pande og hæld over i en skål
- Brænd paprika i lidt olie og kom kødet op i
- Tilsæt fløde og tomat og lad det koge op
- Kom oregano i og lad det simpre i lige så lang tid du har tid til det
- Kog pasta til
Spinat og ærte salat
Ingredienser:
- Friske spinatblade
- Fine ærter
- Feta
- Olivenolie
- Evt. græske oliven til
Opskrift:
- Skyld grøntsagerne og læg op i en skål
- Smuldre feta over og bland med hænderne.
- Hæld til sidst olivenolie over og græske oliven (kalimata)
Tinto de verano (spansk sommervin)
Ingredienser:
- 1 flaske billig rødvin
- 1½ ltr. topform (start med ca halvdelen af den)
- 1-2 appelsiner skåret i skiver eller tern
Opskrift:
- Hæld rødvin og sodavand i kander/bowler
- Kom de udskårende appelsiner i og lad det endelig stå et par timer og trække
Ingen kommentarer endnu