Cocktails på Zefside

Opskrifter for alle pengene!

27-04 039

27-04 038

27-04 027

Nu får I lige opskrifterne på al den lækre mad, der blev kokkereret i lørdags.

Til hovedret lavede jeg en pastaret, som jeg har lært af min far. Den er ret nem at lave og så tager den ingen tid. Til pastaretten havde jeg også sørget for lidt grønt. Det blev til en Jamie Oliver-salat, som skal laves lige inden den spises og den er også bare -vi-klasker-det-hele-sammen-i-en-skål-nem.

Som vin til maden havde jeg lavet to kander spanske sommervin – eller tinto de verano. Det er en slags børne-sangría uden spiritus ud over rødvin. Den er god til hvis man vil lære, at drikke rødvin eller/og sangría. Sydspaniere drikker den hele tiden – også til deres frokost og er absolut min favorit drik!

Pasta á la Keld

Ingredienser:

  • 1 pakke båndpasta
  • 2 dåser hakket tomat
  • ½ fløde
  • 1 pakke kylling/tern
  • 1 pakke bacon i tern
  • Olie til stegning
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk oregano

Opskrift:

  1. Steg bacon og kylling i en dyb pande og hæld over i en skål
  2. Brænd paprika i lidt olie og kom kødet op i
  3. Tilsæt fløde og tomat og lad det koge op
  4. Kom oregano i og lad det simpre i lige så lang tid du har tid til det
  5. Kog pasta til

Spinat og ærte salat

Ingredienser:

  • Friske spinatblade
  • Fine ærter
  • Feta
  • Olivenolie
  • Evt. græske oliven til

Opskrift:

  1. Skyld grøntsagerne og læg op i en skål
  2. Smuldre feta over og bland med hænderne.
  3. Hæld til sidst olivenolie over og græske oliven (kalimata)

Tinto de verano (spansk sommervin)

Ingredienser:

  • 1 flaske billig rødvin
  • 1½ ltr. topform (start med ca halvdelen af den)
  • 1-2 appelsiner skåret i skiver eller tern

Opskrift:

  1. Hæld rødvin og sodavand i kander/bowler
  2. Kom de udskårende appelsiner i og lad det endelig stå et par timer og trække

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cocktails på Zefside